Acest desert parfumat se potriveste la orice masa,chiar si cea de sarbatori.Aroma imbietoare de scortisoara ducandu-te cu gandul la craciun.
Ingrediente:
6 pere
O cana de vin rosu demisec
O lingura de scortisoara macinata
250 gr de zahar
3-4 linguri de nuttela
Frisca pentru ornat
4 oua
O lingurita rasa cu praf de copt.
Arome( eu am pus coaja de portocala si lamaie)
Faina dat cuprinde( nu dau cantitatea pentru ca gradul de absortie difera de la un tip la altul )
Perele se spala si se pun cu tot cu coaja si codite la fiert in vinul amestecat cu scortisoara si 3 linguri de zahar ,intr-o cratita cu capac ,la foc mic pentru aproximativ 5-6 minute.
Intre timp se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Se adauga apoi aromele si faina in ploaie amestecand mereu pana se ajunge la consistenta unei smantane mai groase dar care curge greu de pe lingura.La sfarsit se adauga si praful de copt.Se scot perele din vin si se aseaza cate 3 in linie ,in doua tavi de cozonac.Se toarna aluatul pe langa ele in mod egal in ambele tavi.Se dau la cuptorul incins in prealabil la o temperatura de cca 180 gr pentru 20-25 minute.Depinde de cuptor.In vinul ramas ,care este fierbinte se adauga nuttela pana curge de pe lingura ca o dulceata mai subtire.Se mai intareste cand se raceste.Cand este coapta prajitura se scoate pe un gratar,se lasa sa se raceasca bine ,se orneaza cu frisca si se stropeste cu sosul de vin.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu