Astazi seful sotului meu sarbatoreste Aniversarea 4 ani de casnicie.Asa ca m-am gandit ca ar fi cadoul ideal un minitortulet dulce si bun ,cu crema ganache si crema de zmeura,acestea mergand foarte bine in aceasta combinatie.
La multi ani!!!Si la mai multi ani impreuna!
Stuart&Ellayne.
Ingrediente Blat
6 oua
180 g zahar
150 g faina
30 g cacao
2 plicuri zahar vanilat
180 g zahar
150 g faina
30 g cacao
2 plicuri zahar vanilat
Ingrediente crema Ganache
200 g frisca lichida
200 g ciocolata amara
25 g unt
2 linguri rom alb
25 g unt
2 linguri rom alb
Ingrediente Crema de zmeura
100 g zmeura
250 g zahar
200 g mascarpone
200 g smantana grasa
2 pliculete
Mod de preparare blat:
Mixam ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se deschid la culoare iar volumul lor s-a triplat. Amestecam faina cu cacao si le dam prin sita. Adaugam treptat mixul de faina si cacao peste mixul de oua si zahar si amestecam cu mare grija de jos in sus.Punem hartie de copt intr-o tava( sa fie aluatul de vre-o 3 cm inaltime) si adaugam aluatul.Coacem pandispanul la 170°C, cuptor preincalzit, pentru 20-25 minute.Scoatem pandispanul din cuptor, il lasam putin sa se raceasca in tava, apoi il rasturnam pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet.
Mod de preparare crema ganache:
Punem frisca lichida si untul intr-o craticioara pe foc foarte mic. Avem mare grija sa nu fiarba!! Cand este foarte fierbinte, stingem focul si adaugam ciocolata taiata in bucatele mici si romul.Amestecam bine pana cand ciocolata este complet topita apoi lasam crema sa se racesaca pentru cca 10 minute.Dupa 10 minute, incepem sa o mixam pana cand se transforma in crema si se deschide la culoare. O sa aveti nevoie de cca 10-15 minute pana cand crema se va intari.Dupa ce se raceste suficient, o lasam pe masa din bucatarie pana cand ne apucam de asamblat tortuletele.
Mod de preparare crema de zmeura:
Zmeura se zdrobeste cu blenderul si se pune intr-o craticioara la foc mic impreuna cu zaharul.Cand este fierbinte se opreste focul si se adauga gelatina si se amesteca pana la dizolvarea completa a acesteia.Frisca se mixeaza cu mascarponele iar cand s-a racit si siropul de zmeura(strecurat,sa nu aiba seminte) se adauga peste compozitie.Se da la rece. Intre timp va apucati de asamblarea tortului sau minitortuletelor depinde cum doriti.Daca doriti minitortulete le puteti taia in patratele potrivite sau cu o forma rotunda.Blatul se taie in 3 si se umple cu aceste 2 creme.Se decoreaza dupa plac.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu