Zilele trecute mi_a venit asa o pofta de covrigii din tara mea natala,ca nu mai stiam ce sa fac sa imi treaca.Asa ca m_am pus pe rascolit netul dupa o reteta care sa imi satisfaca nevoile si uite asa am descoperit_o pe aceasta.
Recunosc,nu este exact ca cei pe care ii cumparam dar sunt totusi mai buni decat multi altii din covrigarii.sunt crocanti la exterior,pufosi la interior.Cei cu susan sunt preferatii mei dar nu ii refuz nici pe cei cu mac sau sare.
Asadar avem nevoie de:
500 gr faina
300 ml apa calduta
50 gr unt topit
30 gr bicarbonat de sodiu
10 gr drojdie uscata
1 lingurita zahar
un praf de sare
mac,susan,sare grunjoasa.
Se amesteca apa calda cu zaharul si drojdia si se lasa 5 min.Cand foarmeaza un pic de spuma se adauga apa cu drojdia peste faina si untul topit ,putin cate putin,apoi sarea si se amesteca bine timp de 10 min pana devine suplu.Aluatul usor lipicios se pune sub forma de bila ,intr_un castron uns cu ulei si se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut timp de o ora.Cu mainile infainate se ia o cantitate mica de aluat si se formeaza covrigii.Intre timp pune_ti la la fiert intr_o oala apa cu bicarbonat si pune_ti pe rand cate un covrig,lasandu_l la fiert un minut pana se ridica la suprafata apei.Apoi ii transferati pe o tava cu hartie de copt si ii presararti cu susan,mac sau sare mare.D_ati tava la cuptorul preincalzit la 200 grade ptr 20 min.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu