marți, 28 iunie 2016

Muschi de vita la grill cu dovlecel si ciuperci.



Alegem doua bucati mai groase de carne. Se pune carnea in apa rece in care am pus o lingura de otet si o lasam 10-15 minute. Scoatem carnea si o spalam cu apa rece pentru a elimina mirosul de otet.  Carnea se unge cu ulei de masline si se condimenteaza cu piper si ierburi aromatice. Nu puneti foarte multe condimente ca sa nu acoperiti gustul carnii de vita. Dam la frigider carnea sa se marineze pentru circa o ora.  Scoatem carnea din frigider cu cel putin jumatate de ora inainte de preparare si o lasam  pana ajunge la temperatura camerei.  Se pun bucatile de carne pe grillul bine incins, astfel se va forma crusta si sucurile vor ramane in interiorul carnii.
 Frigem carnea aproximativ 6-7 minute pe fiecare parte. Apasam usor cu degetul ca sa verificam daca este facuta.  Ungem carnea cu unt imediat ce o luam de pe grill, presaram sarea si o lasam 1 minut sa se odihneasca.In tigaia grill in care sa facut friptura punem felii de dovlecel mai groase si ciuperci.Se servesc impreuna.
 Carnea se taie felii pe lungimea fibrei.

2 comentarii:

  1. Ce pranz simplu! Cateodata parca mi se blocheaza creierul si nu reusesc sa ma gandesc la nimic ce as putea gati cu ce am in frigider :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca am si eu aceste momente cateodata.Continua sa te informezi pe diferite bloguri si vei gasi solutii.Mai poti rasfoi blogul meu ,poate iti mai gasesti cate ceva care sa iti placa.

      Ștergere

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design