Pentru ca am primit o cantitate mare de capsuni organice de la o prietena,m-am hotarat sa fac o dulceata din ele.Asa ca daca vreti sa face-ti si voi aveti nevoie de:
1 kg capsuni proaspete
1 kg zahar
o lamaie
Căpşunile se spală bine şi se curaţă de codiţe.
Se aşează toate căpşunile curăţate într-un vas încăpător, apoi se pune tot zahărul şi lămâia tăiată în felii subţiri.
Adăugarea feliilor de lămâie îi va da dulceţii de căpşuni un gust aparte.
După ce se lasă timp de câteva minute pentru ca zahărul şi sucul de lămâie să pătrundă puţin căpşunile, se pune vasul pe aragaz, la foc mic. În scurt timp, fructele vor pluti în siropul format. Când începe dulceaţa să clocotească se va forma deasupra o spumă care trebuie să fie îndepărtată pe măsură ce se adună – în ea se concentrează impurităţile conţinute de zahăr.
După trecerea a 45-50 de minute de fierbere, se scoate pe o farfurie puţin sirop şi se verifică consistenţa acestuia. Dacă picăturile au un aspect de boabe de rouă şi nu se împrăştie pe farfurie, dulceaţa este gata.Se pune dulceata in borcane sterilizate si se intorc cu capacul in jos pentru aproximativ 15-20 min ca sa se faca vaccum.Apoi se pot intoarce la pozitia initiala.
Valeu..trimite si la mn vreo 5 borcane😥😥😥😥
RăspundețiȘtergere:)) abia astept sa se coaca capsunelele mele din gradina.
RăspundețiȘtergere