miercuri, 20 iulie 2016

Placinta cu branza si zmeura.

Chiar imi era dor de o placinta calda si buna,sa o savurez cu mare drag,sa imi aduc aminte de vremurile copilariei cand ne faceam bunica.

Un pachet foi de placinta-500 g
600 g brânza dulce de vaci
3 linguri smântâna
200 ml frisca
3 linguri de zahar
Vanilie
 2 oua+2 albusuri de ou
Coaja de lamâie
Zmeura
50 g unt topit pentru uns foile 

Pentru uns: 
1 ou
Smântâna
Putin lapte
Zahar


Brânza de vaci amestecati-o cu zaharul,smântâna,frisca,galbenusurile de ou si aromele.Apoi pune-ti  albusurile batute spuma.
Intr-o tava în care am pus hârtie de copt, puneti doua foi de placinta,ungetile cu unt topit,puneti apoi iar 2-3 foi si iar ungeti-le cu unt ,pâna asezati jumatate din cantitatea de foi de placinta.
Peste ele punem umplutura de brânza,zmeura.
Acoperiti cu restul foilor si le ungeti iar cu unt.
Deasupra ,bateti un ou,amestecati-l  cu smântâna si putin lapte,apoi puneti amestecul peste foile de placinta.Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 40-50(in functie de cuptorul fiecaruia) min la o temperatura de 220 grade.Cand este gata ,lasati-o sa se raceasca si apoi o feliati si presarati zahar pudra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design