Cred ca este cea mai cremoasa inghetata de casa, cu frisca naturala, fara ace de gheata si care poate fi combinata cu o varietate mare de fructe:, capsuni, zmeura, fragi, caise, fructe de padure,visine, pepene etc.
Ingrediente:
250 ml frisca naturala
250 ml lapte
4 galbenusuri
200 g zahar tos
½ pastaie de vanilie
Se incepe cu crema de oua. Pastaia de vanilie se taie in 2 pe lung si se scot semintele. Laptele se pune intr-un vas si se adauga semintele si pastaia taiata si se fierbe.Intre timp galbenusurile se bat cu zaharul pana formeaza o spuma si apoi la rotatia cea mai mica a mixerului se adauga treptat laptele fiert.Ouale astfel obtinute se pun la fiert pe aburi pana se ingroasa un pic. Se aseaza castronul peste o oala in care fierbe putina apa si se amesteca cu un tel. Dupa racire se lasa in frigider.Dupa ce se scoate din frigider se mai bate odata cu mixerul. Separat se bate si frisca naturala bine racita la frigider si ea. In bolul in care se afla crema de oua se adauga treptat frisca cu ajutorul unei spatule.Se omogenizeaza ouale cu frisca si se obtine compozitia de inghetata care poate fi pusa la congelat.Se pune compozitia intr-o cutie de plastic cu capac si se da la congelator. Se amesteca tot la 30 de minute pana ingheata de tot. Daca nu se amesteca se vor forma cristale de gheata.Inghetata e gata, este extraordinar de cremoasa si de gustoasa.Eu am servit-o cu capsuni,mix de alune si sirop de zmeura.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu