marți, 2 august 2016

Pui dulce acrisor in stil chinezesc.


Ne-am obişnuit cu ideea că mâncarea chinezească este dificil de făcut, nimic mai greşit. Este numai un alt mod de a găti şi de a îmbina ingredientele.Atunci cand aveti pofta de ceva asiatic, va invit sa incercati o reteta chinezeasca deosebit de populara care va va cuceri pe loc papilele gustative: Pui Dulce Acrisor.Este o mancare care reuseste sa balanseze intr-un mod absolut delicios condimentele dulci cu cele acrisoare. Asa ca eu va sfatuiesc ca aceasta reteta trebuie incercata numaidecat!
Aveti nevoie de:

2 bucati de piept de pui 
4 linguri de amidon de porumb
un morcov
un ardei gras rosu
o ceapa
3 catei de usturoi
2 felii de ananas proaspat
3 linguri de sos de soia
zeama de la o lamaie
o lingurita de zahar sau o lingura de miere
3 linguri de marar tocat
cateva linguri de ulei de masline


Pieptul de pui se spala ,apoi se sterge de apa,se taie fasii cat mai subtiri si se tavaleste bine prin amidonul de porumb.Se incinge uleiul de masline si se prajeste cateva minute,pieptul de pui pana devine auriu.Se scoate separat.Legumele se toaca cubulete si se calesc pana se inmoaie.Se adauga zaharul,ananasul taiat cubulete,sosul de soia,mararul si pieptul de pui deja facut si se adauga o ceasca de apa.Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba sosul pana se ingroasa putin.Se serveste cu orez sau taietei de orez.In cazul meu am ales taietei de orez.

Va doresc pofta mare  si va asigur ca o sa va placa!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design