Probabil ca multa lume se sperie de sushi facut in casa ,gandind ca poate se face cu greutate sau poate nu o sa iasa.Dar va asigur ca este foarte usor de facut si ai siguranta ca toate ingredientele sunt proaspete.
Ingrediente:
- 250 gr orez de sushi
- 3 linguri otet de orez
- 3 linguri otet de orez
-2 linguri de zahar
-1 lingura de sare.
- o bucata mare de file de somon crud
- 1 castravete lung
-avocado
-ceapa verde
- sos de wasabi
- sos de soia
- ghimbir marinat
- nori – seaweed pentru rulat sushiul
- o bucata mare de file de somon crud
- 1 castravete lung
-avocado
-ceapa verde
- sos de wasabi
- sos de soia
- ghimbir marinat
- nori – seaweed pentru rulat sushiul
-covoras de bambus invelit in folie alimentara.
1.Makizushi(sushi rulat)
Se spala
orezul in apa rece de cateva ori urmand instructiunile de pe punga de
sushi, apoi se fierbe orezul intr-o oala cu capac.Intr-o craticioara mica incalziti otetul cu zaharul si sarea si amestecati pana devine cleios dar totusi curge.Dupa ce orezul este fiert se pune intr-o tava intinsa si se amesteca cu
otetul de orez si zaharul iar apoi se raceste, amestecandu-l cu o
spatula. Intre timp se pregatesc
ingredientele de rulat in Sushi care se taie fasii subtiri si lungi.Nori au doua fete-una
stralucitoare si una mata.
Se aseaza o foaie de nori cu partea mata in sus ,pe covorasul de bambus , apoi se aseaza orezul in strat subtire-atentie orezul trebuie sa fie lipicios. Udati-va mereu degetele pentru a intinde orezul. Se lasa o fasie de aproximativ 2 cm pe nori fara orez pentru a putea lipi roll-ul de sushi.Il umpleti cu o fasie de somon,castravete si ghimbir.(optional)Sau somon,avocado si ceapa verde.
Se unge ficare rol si cu putin
wasabi pentru gust si apoi se ruleaza. Aveti grija ca este foarte -foarte iute.Puneti putin,cat o boaba de mazare.Puteti sa improvizati cat mai
mult la folosirea ingredientelor din sushi, puteti chiar sa faceti
roll-urile vegetariene, folosing avocado sau ciuperci, nu neaparat
fructe de mare sau peste. Rulati apoi sushi-ul impreuna cu covorasul de
bambus pentru a nu rupe foaia de nori si pentru a putea strange bine
roll-ul.Taiati ruloul din 3 in 3 centimetri cu un cutit bine ascutit si clatiti dupa fiecare taietura.Se aseaza o foaie de nori cu partea mata in sus ,pe covorasul de bambus , apoi se aseaza orezul in strat subtire-atentie orezul trebuie sa fie lipicios. Udati-va mereu degetele pentru a intinde orezul. Se lasa o fasie de aproximativ 2 cm pe nori fara orez pentru a putea lipi roll-ul de sushi.Il umpleti cu o fasie de somon,castravete si ghimbir.(optional)Sau somon,avocado si ceapa verde.
2.Uramaki (rulou cu „interiorul in exterior”)
Se executa la fel ca si cel de mai sus cu exceptia ca se ruleaza cu orezul spre exterior.
3.Nigirizushi (sushi strans in mana)
Se formeaza cu acelasi orez ,pe care il strangeti in mana si peste care puneti wasabi cat o boaba de mazare si il acoperiti cu o felie subtire de somon crud.
Toate se servesc cu extra wasabi ,pentru cine vrea mai picant,sos de soia si ghimbir murat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu