vineri, 30 septembrie 2016

Makizushi(sushi rulat), Uramaki (rulou cu „interiorul in exterior”) Nigirizushi (sushi strans in mana).


 Probabil ca multa lume se sperie de sushi facut in casa ,gandind ca poate se face cu greutate sau poate nu o sa iasa.Dar va asigur ca este foarte usor de facut si ai siguranta ca toate ingredientele sunt proaspete.

Ingrediente:

- 250 gr orez de sushi
- 3 linguri otet de orez
-2 linguri de zahar
-1 lingura de sare.
- o bucata mare de file de somon crud
- 1 castravete lung
-avocado
-ceapa verde
- sos de wasabi
- sos de soia
- ghimbir marinat
- nori – seaweed pentru rulat sushiul
-covoras de bambus invelit in folie alimentara. 




 1.Makizushi(sushi rulat)

Se spala orezul in apa rece de cateva ori urmand instructiunile de pe punga de sushi, apoi se fierbe orezul intr-o oala cu capac.Intr-o craticioara mica incalziti otetul cu zaharul si sarea si amestecati pana devine cleios dar totusi curge.Dupa ce orezul este fiert se pune intr-o tava intinsa si se amesteca cu otetul de orez si zaharul iar apoi se raceste, amestecandu-l cu o spatula. Intre timp se pregatesc ingredientele de rulat in Sushi care se taie fasii subtiri si lungi.Nori au doua fete-una stralucitoare si una mata.
Se aseaza o foaie de nori cu partea mata in sus ,pe covorasul de bambus , apoi se aseaza orezul in strat subtire-atentie orezul trebuie sa fie lipicios. Udati-va mereu degetele  pentru a intinde orezul. Se lasa o fasie de aproximativ 2 cm pe nori fara orez pentru a putea lipi roll-ul de sushi.Il umpleti cu o fasie de somon,castravete si ghimbir.(optional)Sau somon,avocado si ceapa verde.

Se unge ficare rol si cu putin  wasabi pentru gust si apoi se ruleaza. Aveti grija ca este foarte -foarte iute.Puneti putin,cat o boaba de mazare.Puteti sa improvizati cat mai mult la folosirea ingredientelor din sushi, puteti chiar sa faceti roll-urile vegetariene, folosing avocado sau ciuperci, nu neaparat fructe de mare sau peste. Rulati apoi sushi-ul impreuna cu covorasul de bambus pentru a nu rupe foaia de nori si pentru a putea strange bine roll-ul.Taiati ruloul din 3 in 3 centimetri cu un cutit bine ascutit si clatiti dupa fiecare taietura.


2.Uramaki (rulou cu „interiorul in exterior”)
Se executa la fel ca si cel de mai sus cu exceptia ca se ruleaza cu orezul spre exterior.

3.Nigirizushi (sushi strans in mana)

Se formeaza cu acelasi orez ,pe care il strangeti in mana si peste care puneti wasabi cat o boaba de mazare si il acoperiti cu o felie subtire de somon crud.

Toate se servesc cu extra wasabi ,pentru cine vrea mai picant,sos de soia si ghimbir murat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design