joi, 27 octombrie 2016

Paprika goulash.


 4 portii
1000 calorii/250 calorii per portie.


Ingrediente:

spray cu ulei
400 grame carne de porc slaba
un stick de telina verde
o ceapa mica taiata cubulete
2 linguri de paprika afumata
500 grame de passata cu usturoi si ierburi(se gaseste gata cumparata  sau se face in casa....reteta mai jos)
200 grame de cartofi
250 grame de telina radacina taiata cubulete
200 grame iaurt slab in grasimi
350 ml apa calda


Reteta de Passata:

500 grame de rosii taiate in sferturi
3 catei de usturoi taiati in jumatate
o lingurita de ulei de masline
1/2 lingurita de zahar
sare si piper dupa gust
3 frunze de busuioc si coriandru ,proaspete

Puneti roşiile, usturoiul şi uleiul de măsline într-o cratiţă, la foc mediu. Acoperiti cu un capac şi lasati 10 minute pe foc, mişcând din când în când cratiţa, până când roşiile s-au înmuiat complet.
Asezonati din belşug şi adaugati zahărul.Adaugati si ierburile tocate marunt. Indepărtati capacul şi lasati compoziţia să fiarbă 5 minute, până când usturoiul este moale. Lasati-o să se răcească, apoi pasati pulpa. Acum puteti turna passata în sticle sau borcane.




Intr-o tigaie antiaderenta puneti un pic de ulei si
adaugati carnea de porc .Rumeniti-o pana devine aurie.Adaugati telina verde si ceapa si amestecati 2-3 minute.Adaugati paprika si amestecati bine.Adaugati apoi passata,cartofii si telina radacina si adaugati apa.Aduceti la fierbere si apoi transferati intr-o craticioara cu capac si bagati-o la cuptorul preincalzit la 190 grade ,pentru 40 minute.Serviti cu iaurt degresat .

Pofta buna!


 
 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design