miercuri, 23 noiembrie 2016

Sarmale la Slow Cocker.




Chiar daca mai este o luna pana la Craciun ,eu am avut o asa pofta de sarmalute...ca m-am apucat sa fac acum.Pentru cei care tin post nu sunt indicate ,pentru ca sunt cu carne.Nu am mai mancat sarmale de ceva vreme,cred ca anul asta nu.Nici nu imi mai amintesc . Asa ca anul acesta m-am bucurat enorm de mult sa descopar varza murata, de o calitate exceptionala, la un magazin polonez care are si produse romanesti deschis la noi in oras.In sfarsit acum pot sa am pe masa de Craciun niste sarmale traditionale romanesti

Ingrediente:
 2 verze murate mari
 1,5 kg carne de porc mai grasa ,tocata
 150 g orez
 600-700 g kaiser afumat
o ceapa
sare si piper
cimbru
3-4 linguri pasta de bulion sau rosii tocate. 300 grame 

Pentru inceput, punem foile de varza murata la desarat intr-un vas de plastic plin cu apa rece. Punem orezul la inmuiat in apa rece pentru cca 45 minute.Amestecam carnea cu ceapa cruda data prin razatoare, cu orezul clatit si scurs, sare si piper.Intindem o foaie de varza pe un fund de lemn, indepartam nervura groasa din centrul foii, si o taiem in bucati potrivite.






 Punem in centrul fiecarei bucati de varza, carne tocata cat o nuca, rulam foaia iar capetele le introducem inauntru cu degetul aratator.


Le puteti rula asa sau stil pachetele,fara sa mai indesati capetele.

Dupa ce am terminat de format toate sarmalutele, asezam primul strat  de sarmale intr-o cratita inalta si larga cu fund gros.Punem din loc in loc, intre sarmale, bucatele de kaiser afumat.La fel formam si straturile urmatoare, avand grija ca pe fiecare rand sa punem afumatura din loc in loc.

Acoperim sarmalele cu varza tocata si presaram pe deasupra cimbru si cateva crengute de cimbru si marar.Turnam apa amestecata cu bulion cat sa ajunga la jumatatea sarmalei de sus,dupa cum stiti la slow coker lichidul nu se evapora ca la mancarea pusa pe foc,(sau cutia de rosii tocate), dupa care punem capacul si setam oala la viteza slow(8 ore).Aveti mare grija sa aveti distanta de 2 degete pana la buza oalei ,pentru ca altfel va da pe dinafara.




















Cand sunt gata bagam sarmalele la cuptor la 180°C pentru 30-45 minute, pana cand sarmalele se rumenesc uniform.Se servesc cu mamaliguta, ardei iute, si daca doriti, cu smantana.

Pentru varianta de aragaz aveti reteta Aici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design