sâmbătă, 10 decembrie 2016

Halloumi la grill cu legume.


Halloumi este o branza traditionala din Cipru din lapte de oaie si capra. Are gustul asemanator cu cel de mozzarella, dar mai sarat. Datorita faptului ca are punctul de topire foare ridicat, se poate gati pe grill sau in tigaie.

428 calorii/214 per portie


Ingrediente:

100 grame branza halloumi
50 grame rosii cherry
o lingurita de capere
o lingurita de masline verzi
o lingura de ulei de masline
2 rosii uscate la soare
un ardei gras rosu
un fir de ceapa verde
un catel de usturoi
o lingurita de busuioc verde tocat 
o lingurita de coriandru verde tocat
o lingura de patrunjel verde tocat.
sare
piper 

Se toaca ardeiul,ceapa,usturoiul cubulete si se pun intr-o tigaie la calit impreuna cu o lingura de ulei de masline.Dupa un minut se adauga maslinele ,caperele,si verdeturile tocate si se amesteca timp de un minut pana coaja rosiilor se increteste un pic.Se taie si rosiile uscate bucati mai mari si se adauga peste legumele calite.Se potriveste de sare si piper si se dau deoparte cu un capac pus pe ele pentru a lasa un pic de sos.Intre timp incingeti bine o tigaie grill si taiati branza felii mai groase si punetile pe grill timp de un minut pe fiecare parte pana prind bine modelul de dungi.Se servesc alaturi de legumele calite.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design