vineri, 6 ianuarie 2017

Pandispan simplu(baza pentru torturi)

200 g ou - adica 4 oua separate in albusuri (120 g) si galbenusuri (80 g)
100 g zahar tos
100 g faina alba 000, cernuta
un varf de cutit sare
un plic de zahar vanilat sau miezul de la ½ pastaie de vanilie


Se incinge cuptorul la 170 grade si se pregateste tava in care ve-ti face prajitura.
Separati albusurile de galbenusuri ,pe care le bateti cu un praf de sare pana se intareste spuma,apoi se adauga jumatate din cantitatea de  zahar si vanilia/zaharul vanilat  si continuati sa bateti pana albusurile devin o crema densa,lucioasa si nu cade de pe tel sau daca intorci castronul  invers. Nu trebuie sa mai simtiti nici o granula de zahar in spuma.Separat frecati galbenusurile cu restul de zahar pana devine o crema densa si nu mai simtiti granulele de zahar.Adaugati peste albusurile batute toate galbenusurile deodata si mixati scurt (30 de secunde) pana ce acestea au fost bine incorporate in spuma.Cerneti faina direct desupra castronului cu spuma si  incorporati-o cu ajutorul spatulei, cu miscari lejere de sus in jos . Nu se insista foarte mult in acesta etapa! Ideea e sa nu ramana „pungi” de faina neincorporata.Turnati aluatul in tava si il bagati in cuptorul preincins pentru 30 min la o temperatura de 170 gr.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design