Konjacul este un aliment folosit de mii de ani in Japonia pentru slabire.
Nutritionistul
Pierre Dukan a popularizat radacina fibroasa a plantei inca din 2011,
cand a adaugat-o in lista sa de 100 alimente aprobate de Dieta Dukan.
Konjac este un aliment fara gluten, 100 % natural, care este non - alergenicKonjac
este o planta care isi are originile in Asia. Persoanele care tin dieta
Dukan pot sa manance cantitati nelimitate de konjac, in toate fazele de
dieta. Cel mai des intalnit produs in care gasim konjac-ul este sub
forma de taitei (denumit Shirataki). Konjac este un aliment grozav in
diete pentru ca da senzatia de satietate, desi nu contine calorii. De
aceea consmul de konjac este o componenta importanta a unui program de
slabire lipsit de frustrarea limitarii.
Pe scurt, konjac-ul este un aliat penrtru pierderea in greutate.
Ingrediente:
o punga cu taietei konjak
250 grame fructe de mare
o lingura de capere
1/2 ardei gras rosu
2 catei de usturoi
spray cu ulei light
Se foloseste o doza de ulei spray pe o tigaie antiaderenta si se adauga usturoiul tocat marunt impreuna cu ardeiul gras taiat cubulete,se calesc un minut ,apoi adaugati fructele de mare.Amestecati pentru 2-3 minute pana mai scade un pic din lichid apoi adaugati taieteii konjak.Amestecati bine,bine,puneti un capac peste tigaie si lasati la foc mic pentru 3 minute.Mai amestecati o data bine ,adaugati caperele si opriti focul ,lasand tigaia cu capacul pus.Se servesc fierbinti.
Aveti mare grija ce cantitate consumati pentru ca aceste paste absorb foarte multa apa.Un gram de paste absoarbe pana la 100 grame de apa.Asadar consumati o cantitate mica de paste si beti un pahar cu apa dupa.Daca va mai este foame in 5-10 min mai puteti consuma o portie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu