Laptele de nuca are un gust aparte, foarte placut si parfumat. Prin magazine nu
il gasiti foarte usor, dar se face atat de simplu si rapid, incat chiar
merita sa il incercati.
Daca doresti sa inlocuiesti laptele de origine animala cu altceva din
diferite motive, laptele de nuci este o solutie usor de pus in practica
cu rezultate delicioase si cu impact pozitiv asupra sanatatii tale.
Pentru
ca laptele să iasă foarte aromat și dulce, e indicat să lași miezul de
nucă într-un bol cu apă, peste noapte, nucile se
hidratează, se spală și dispare ușoara amăreală dată de coji. Înainte de
a-l prepara, spală miezul de cîteva ori cu apă curată.Mai puțină apă și mai mult miez de nucă egal un lapte mai concentrat
și mai hrănitor.
Ingrediente:
un pumn de nuci curatate
700 ml de apa plata
Apa împreună cu miezul de nucă se toarnă într-un blender pentru 1-2 minute. Strecurați laptele proaspăt făcut printr-un săculeț de pânză sau o sită
foarte fină. Rezultatul este un lapte vegetal de calitate, mult mai bun
decât cel de soia și la fel de gustos ca și cel de migdale.Se poate indulci dupa preferinte cu miere sau sirop de agave.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu