luni, 19 iunie 2017

Lapte de nuci.


Laptele de nuca are un gust aparte, foarte placut si parfumat. Prin magazine nu il gasiti foarte usor, dar se face atat de simplu si rapid, incat chiar merita sa il incercati.
 Daca doresti sa inlocuiesti laptele de origine animala cu altceva din diferite motive, laptele de nuci este o solutie usor de pus in practica cu rezultate delicioase si cu impact pozitiv asupra sanatatii tale.

Pentru ca laptele să iasă foarte aromat și dulce, e indicat să lași miezul de nucă într-un bol cu apă, peste noapte, nucile se hidratează, se spală și dispare ușoara amăreală dată de coji. Înainte de a-l prepara, spală miezul de cîteva ori cu apă curată.Mai puțină apă și mai mult miez de nucă egal un lapte mai concentrat și mai hrănitor. 

 Ingrediente:
un pumn de nuci curatate 
700 ml de apa plata
 
Apa împreună cu miezul de nucă se toarnă într-un blender pentru 1-2 minute. Strecurați laptele proaspăt făcut printr-un săculeț de pânză sau o sită foarte fină. Rezultatul este un lapte vegetal de calitate, mult mai bun decât cel de soia și la fel de gustos ca și cel de migdale.Se poate indulci dupa preferinte cu miere sau sirop de agave.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design