duminică, 23 iulie 2017

Pui cu ananas,dulce-acrisor cu garnitura de orez.

Acest pui cu ananas, este o reţetă mai specială, pe care nu o prepari, oricând şi pentru oricine. Poate fi o mâncare gătită pentru nişte prieteni apropiaţi, pentru familie la o ocazie mai specială sau pentru nişte oaspeţi aleşi.

Ingrediente:

2-3 pulpe de pui dezosate
o lingura de amidon
o lingurita de zahar brun
2 linguri de sos de soia
sare
piper
2 catei de usturoi
3 linguri de ulei de masline
100 ml de supa de pui
3 felii de ananas proaspat
100 grame de orez
o lingura de unt

Se spala orezul si se pune la fiert in 300 ml de apa cu sare.Cand este gata fiert ,opreste focul,adauga si untul ,amesteca bine si pune un capacIntre timp spala pulpele de pui,taiele cubulete ,le amesteci cu amidonul si le calesti pentru cca 5 min intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei de masline.Cand devin aurii le scoti pe o farfurie.In sosul ramas pune ananasul taiat cubulete mici, zaharul brun,sare,piper,usturoiul facut pasta, supa de pui si sosul de soia.Amesteca bine si lasa sa fiarba pana se ingroasa,amestcand incontinuu sa nu se lipeasca.Cand este aproape gata adauga si bucatelele de pui pe care le amesteci bine cu sosul.Se serveste fierbinte alaturi de orez.







2 comentarii:

  1. Ce idee splendida!! Cred ca imi voi chema cativa prieteni la masa, doar pentru a incerca aceasta reteta cu tot cu prezentare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea,ma bucur mult ca iti place si reteta si prezentarea!Te asigur ca vei avea un succes garantat!

      Ștergere

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design