Sa faci lapte de susan acasa este simplu ca buna ziua: combini o
cantitate de apa cu seminte de susan, adaugi miere sau un indulcitor raw, le pui
in blender si ai obtinut in mai putin de cinci minute o bautura
gustoasa.
Susanul este bogat in calciu si magneziu,contine in jur de 35% din necesarul zilnic de calciu si in jur de 31, 6%
din necesarul de magneziu. Magneziul si calciul sunt minerale
importante care ajuta la mentinerea unei tensiuni arteriale bune, reduc
riscul aparitiei durerilor de cap, protejeaza de cancerul de colon si cel mai important ajuta la sanatatea oaselor.Mai este bogat si in fier, fosfor, zinc, dar si vitamina B1 si fibre.
Toti acesti nutrienti ofera beneficii cardiovasculare, reduc
inflamatiile si sustin functia respiratorie.Eu am inceput sa il fac din dorinta de a scapa de nevoia acuta de a manca dulce(pentru ca inhiba pofta de dulce).
Pune o ceasca de seminte de susan intr-un bol si acopera-le cu apa.
Lasa-le la inmuiat sase-opt ore (le poti pune de seara pana a doua zi).
In unele retete, susanul se pune direct in apa si se face laptele, insa
este mai bine sa fie inmuiat.Scurge semintele de susan si clateste-le bine cu apa rece,
iar apoi pune-le in blender. Adauga apa astfel incat sa ai doua parti
egale: una de susan si una de apa. Amesteca timp de cateva minute, pana
cand semintele se faramiteaza bine.Trebuie sa scurgi laptele, ca sa fie limpede, fara
resturi de susan, iar pentru asta ai nevoie de un tifon. Fa un fel de
punga din tifon si toarna laptele inauntru, tinandu-l deasupra unui bol
mai mare.Amesteca-l cu o lingura de miere de albine naturala sau fara miere daca iti place neindulcit si consuma in fiecare dimineata cate un pahar din acest lapte.
Cred ca voi face si eu o "cura" de lapte de susan, am auzit ca este foarte sanatos.
RăspundețiȘtergere