miercuri, 16 august 2017

Suc de sfecla,mar si morcov.

Un simplu suc din sfecla rosie, mar si morcov care face foarte bine organismului!

Merele contin nutrienti ca vitaminele A, B1, B2, B6, C, E, acid folic, niacina, zinc, cupru, potasiu, fosfor, fier, calciu, sodiu, magneziu si mangan. Iar fibrele din mere sunt foarte sanatoase.
Morcovii contin: A, B1, B2, B3, B6, C, E, K, acid folic, niacina si acid pantotenic. Au si minerale: potasiu, calciu, fosfor, magneziu si seleniu. Dar cel mai important este beta-carotenul.
Sfecla rosie are vitaminele A, C, un intreg complex de vitamine B, potasiu, fier, magneziu si cupru. Si agenti anti-imbatranire!In plus, un simplu suc din sfecla rosie, mar si morcov mentine sanatatea organelor esentiale pentru buna functionare a organismului: rinichi, ficat si pancreas.Sucul de morcovi, sfecla si mere ajuta sistemul digestiv si te fereste de ulcer, ajuta impotriva constipatiei si regleaza tranzitul intestinal. Chiar si creierul are beneficii de pe urma acestei bauturi: iti imbunatateste memoria si functiile creierului.
Alte beneficii ale acestui suc din sfecla rosie, mar si morcov se refera la imbunatatirea vederii, intarirea sistemului imunitar, purificarea sangelui. Are rol anti-inflamator si te ajuta cand ai dureri menstruale.
Il poti bea si daca vrei sa slabesti. Chiar daca are zahar natural, iti da multa energie cu putine calorii si, dupa ce il bei, nu o sa simti nevoia sa mananci ceva o perioada.

Asa ca, daca bei suc din sfecla rosie, mar si morcov, o sa ai parte de o multime de beneficii pentru sanatatea ta!

Preparare

Pentru ca acest suc din sfecla rosie, mar si morcov sa aiba efectul dorit e bine ca fructele sa fie stoarse fara sa fie curatate de piele. Ci doar foarte bine spalate. Daca, totusi, nu agreezi aceasta idee, le poti curata si le pui in storcatorul de fructe, taiate in felii. Le storci si gata, ai sucul!
Cantitatile depind de gusturile tale. Poti creste cantitatea de mere sau de morcovi sau de sfecla. Cel mai bine este insa sa le pui in storcatorul de fructe in cantitati egale.

Daca vrei sa ii schimbi putin gustul, poti pune cateva picaturi de zeama de lamaie.
Sucul nu trebuie pastrat nici macar la frigider, ci baut imediat dupa ce a fost preparat. Cele mai bune rezultate se obtin daca il bei dimineata, pe stomacul gol. La o ora dupa ce bei acest suc, poti manca micul dejun obisnuit.

3 comentarii:

  1. Vreau si yoo o portie..se poate????

    RăspundețiȘtergere
  2. Am baut o singura daca suc de sfecla, nu mai stiu exact in ce combinatie dar ramasesm placut impresionata. Cred ca merita incercat!

    RăspundețiȘtergere

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design