Un tort absolut delicios, mai ales pentru cei care sunt mari amatori de ciocolată. Iată cum se prepară tort negresă.
Ingrediente:
150 g făină
40 g cacao
250 g zahăr
200 g unt
4 ouă
esență de rom
1 praf de copt
3 linguri miez de nucă
Optional: gem de fructe de padure .
Pentru glazură
100 g ciocolată
30 g unt
50 ml frișcă lichidă
Topim untul,adaugam cacao , apoi rand pe rand adaugam ouale . Turnam zaharul .Totul il facem la foc mic. Apoi luam de pe foc si adugam in ploaie si faina care a fost amestecata cu praful de copt . Presaram nuca macinata si turnam esenta de rom . Incorporam usor.
Ungem vasul (pentru copt prajitura) cu unt , turnam compozitia in vas si dam la cuptor pentru aproximativ 30 min (pana trece testul scobitorii).
Scoatem negresa din cuptor si ne pregatim pentru glazura .Cand sa racit taiem blatul in doua si il ungem cu gem de fructe de padure.Daca nu doriti lasati prajitura intreaga fara gem.Topim ciocolata cu untul si frisca lichida fara a fierbe . Turnam ciocolata calda peste negresa .Ornam cu fulgi de ciocolata.
250 g zahăr
200 g unt
4 ouă
esență de rom
1 praf de copt
3 linguri miez de nucă
Optional: gem de fructe de padure .
Pentru glazură
100 g ciocolată
30 g unt
50 ml frișcă lichidă
Topim untul,adaugam cacao , apoi rand pe rand adaugam ouale . Turnam zaharul .Totul il facem la foc mic. Apoi luam de pe foc si adugam in ploaie si faina care a fost amestecata cu praful de copt . Presaram nuca macinata si turnam esenta de rom . Incorporam usor.
Ungem vasul (pentru copt prajitura) cu unt , turnam compozitia in vas si dam la cuptor pentru aproximativ 30 min (pana trece testul scobitorii).
Scoatem negresa din cuptor si ne pregatim pentru glazura .Cand sa racit taiem blatul in doua si il ungem cu gem de fructe de padure.Daca nu doriti lasati prajitura intreaga fara gem.Topim ciocolata cu untul si frisca lichida fara a fierbe . Turnam ciocolata calda peste negresa .Ornam cu fulgi de ciocolata.
Arata delicios! Il voi incerca chiar weekendul asta!
RăspundețiȘtergere