sâmbătă, 18 noiembrie 2017

Baileys Hot Chocolate.

Ce poate fi mai placut decat sa servesti o ceasca de ciocolata fierbinte ,intr-o seara rece de toamna sau iarna cu persoana draga sau de ce nu ...cu prietenii.

Pentru asta trebuie sa inveti sa iti prepari singur aceasta delicioasa reteta.Vei avea nevoie de:

 Pentru ciocolata fierbinte:
2 cani de lapte integral
50 g (aproximativ 1/2 cana) de lapte praf
3 g (aproximativ 1 lingurita) amidon de porumb
150 g (aproximativ 1 ceasca de 60% ciocolata neagra, in discuri sau tocata)


100 ml de lichior crema Baileys
cam 6-7 linguri de frisca deja facuta
o lingura de fulgi de ciocolata
o mana buna de marshmallows mici
sirop de ciocolata
2 biscuiti digestivi cu ciocolata

 Puneti lapte la fiert intr-o oala la foc mediu si adaugati ciocolata, amestecand energic pana cand ciocolata este complet topita. Adaugati laptele praf si amidonul de porumb, inca amestecand, pana cand totul este dizolvat si amestecul este omogen si gros.
Toarna amestecul in doua cani termorezistente si adauga cate 50 ml Baileys in fiecare cana.Decoreaza cu frisca,fulgi de ciocolata si marshmallows. Adauga biscuitii si savureaza placerea de relaxare la caldura.


1 comentarii:

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design