duminică, 31 decembrie 2017

Piept de rata cu sos de prune.



Pieptul de rata cu sos de prune este un preparat delicios, ideal pentru evenimentele festive.



 Ingrediente :
 
 1 piept de rata
1/2 ceapa mica
1 lingura ulei de masline 
250 g prune proaspete sau un borcan de compot de 400 g
50 ml vin rosu
3 linguri zahar brun
300 ml supa stock de pui.
sare si piper
un cartof dulce


 Cum se prepara rata:

Se creasteaza pielea in romburi  avand grija sa taiati doar stratul de grasime de sub piele, nu si carnea. Stergeti pieptul cu servetele de bucatarie ca sa fie cat mai uscat. Sarati si piperati pieptul pe ambele parti.Asezati pieptul intr-o tigaie teflonata calda (nu fierbinte!) cu pielea in jos. Lasati sa se prajeasca la foc mic pana vedeti ca incepe sa se topeasca grasimea sub el. Atunci dati focul la mediu si prajiti pieptul pana devine rumen si crocant (cca 5 minute).Intoarceti pieptul pe cealalta parte si prajiti inca 2-3 minute.Transferati pieptul intr-o tigaie preincalzita impreuna cu cuptorul la 200C si lasati sa se coaca timp de 6 minute daca il vreti mai roz sau pana la 12 minute daca vreti pieptul mai bine patruns.

 
  Cum se prepara sosul de prune:

Se taie ceapa cat mai fin, cuburi mici, si se pune la prajit in ulei de masline, pana ce devine sticolasa si usor aurie.
Se adauga prunele, zaharul,vinul si supa.Se lasa sa fiarba pana ce devine ca un magiun de prune. Se serveste langa rata, ca sos. Nu uitati sa serviti ca garnitura un piure fin, pentru ca felul sa aiba consistenta.
 
Cartoful dulce se spala,se curata de coaja si se taie cuburi.Se pune la fiert in apa pana se inmoaie bine.Se scoate si se paseaza cu o furculita ,pana se sfarama bine.Se adauga o lingurita de unt si sare.Se serveste ca si garnitura alaturi de friptura de rata cu sos.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design